Partiszkon Nyári Akadémia – Első találkozó

Idei első projektünk célja, hogy a közösségi aktivitásra fogékony szegedi középiskolásokat aktivizálja és támogassa közösségi érdekérvényesítésre és aktív állampolgári mentalitásra tanítsa őket. A projekt során teret biztosítunk a diákok saját ötleteinek megfogalmazására és elősegítjük azok kidolgozását és támogatjuk megvalósításukat.

A Nyári Akadémiához tartozó, és az azt megelőző Tervezői Találkozók, valamint az őszi Mini Projektek és megvalósításuk adja a projektünk lényegét. Szórakoztató és egyben ismeretszerző elfoglaltságot, tapasztalati tanulást kínálunk. Az egyes alkalmakon közösségfejlesztő, közösségszervező, érdekérvényesítő, önismeretet bővítő, készségfejlesztő gyakorlatokon és játékokon, valamint interaktív előadásokon, szervezetlátogatáson és projektmunkán keresztük ismerkednek a fiataok a témával. A program lényegét jelentő Mini Projektek célja pedig, hogy az iskolákban a diákok kezdeményezzenek egy számukra fontos ügyben előrelépést, és azzal kapcsolatban valamilyen akciót valósítsanak meg.

Első Tervezői Találkozónkat 2024. június 18-án tartottuk meg a D2 Ifjúsági Központban, ahol a projektben résztvevő fiatalok ismerkedhettek egymással és velünk is, valamint a későbbi tevékenységekkel és feladatokkal, ami augusztusban az egyhetes Akadémián vár rájuk.

A program az ECK Inkubátor 2024 program támogatásával valósul meg.

ECK logo