Rólunk

partiszkon-logo

Céljaink:

Az egyesület célja szakképzett kutatók által a magyar társadalom átfogó, részletes, a társadalomtudományok eszköztárával történő vizsgálata. Tevékenységünkkel elsősorban a társadalmi szempontokat szem előtt tartó döntéshozatalt kívánjuk elősegíteni. Szándékunk továbbá a társadalmi párbeszéd elindítása, mely ösztönzőleg hat a közösségek fejlődésére, segíti a társadalmi kohéziót és integrációt, erősítve ezáltal a civil társadalmat.

Tevékenységeink:

Társadalomkutatás, ismeretterjesztés, szemléletformálás.

E három szóval foglalható össze leginkább az egyesület aktív társadalomformáló tevékenysége. Kutatásaink sokoldalúan felhasználható lehetőséget jelentenek az azt igénybe vevőknek. Ismeretterjesztő tevékenységünk keretében a társadalmi kérdések iránt érdeklődők számára nyújtunk lehetőséget az egyetem falain kívül is hozzáférhetővé téve a társadalomkutatási irányzatokat, azok eredményeit, megvilágítva a társadalomra gyakorolt hatásukat. Szemléletformálásunkon keresztül egy olyan nyitott, toleráns, aktív és önálló egyének alkotta társadalom létrejöttéhez járulunk hozzá, amely hatékonyan kezeli konfliktusait megteremtve ezáltal egy békés, egységes és prosperáló közösséget.